Torsdag den 5. oktober, kl. 19.30.

Grundtvigsk Samfund: foredrag i Skads Forsamlingshus.

Kim Greiner: “De dansk-vestindiske øer” - billedforedrag.

I år er det 100 år siden, salget af de tre øer Sankt Thomas, Sankt Jan og Sankt Croix trådte i kraft i 1917. Det betød afslutningen af den danske kolonisering af øerne gennem næsten 250 år. Og dermed Danmarks ophør som kolonimagt. Kim Greiner har besøgt øerne og vil tage tilhørerne med på en spændende billedrejse og fortælle, om øernes historie frem til i dag.

Tirsdag den 10. oktober, kl. 19.30.

Menighedsrådet: Sangaften i Skads forsamlingshus.

Fri entré og kaffebord!

Torsdag den 26. oktober, kl. 18.00.

Menighedsrådsmøde i konfirmandstuen.

Torsdag den  9. november, kl. 19.30:

Grundtvigsk Samfund: foredrag i Skads Forsamlingshus.

Vibeke Sørensen: “Julemærkehjemmene”

Julemærkefonden er en af landets ældste private hjælpeorganisationer. Siden 1912 har fonden drevet Julemærkehjemmene, hvor mere end 70.000 børn gennem tiden har fået hjælp. Oprindeligt var formålet at hjælpe børn med tuberkulose. Siden handlede det om underernæring. Og i dag har mange af børnene på hjemmene problemer med overvægt samt de følgeproblemer, det afføder. Herunder ikke mindst mobning og social isolation. Under opholdet på et julemærkehjem arbejdes der for, at ruste børnene til at klare de udfordringer: At bevare en sund livsstil samt at håndtere og undgå mobning.

Tirsdag den 21. november 19.30

Grundtvigsk Samfund: Generalforsamling i Skads Forsamlingshus.

Efterfølgende foredrag v. Anna-Grethe Østergaard: “Min barndom i Herning i 50 érne” - billedforedrag.

Hvordan var det egentligt at leve uden køleskab, fryser, TV, computer, og mobiltelefon? Mange i dag véd det ikke. Og lige så mange har nok næsten glemt det. Foredraget vil tage os tilbage til en tid, hvor tæsk i skolen og i hjemmet var tilladt. Og fortælle om familielivet, hverdagens udfordringer, fritidsaktiviteter og ferier i en tid så nær på. Og dog så forskellig fra idag.